Hallo lieve lezers,

Het blijft lastig dat afvallen. Zeker als je zoals mij een emotie eter bent.
Ik ben opgelucht dat ik niet naar de drank grijp, naar sigaretten of drugs wanneer het mij teveel wordt, maar dat emotie eten hoeft voor mij ook niet..

Nadat ik vorige jaar in de zomervakantie vond dat het anders moest, kocht ik een weegschaal ter plekke in Frankrijk.
Je kon de weegschaal laten verbinden met je telefoon, en mijn telefoon kon dan ook vertellen hoeveel ik had gelopen op een dag via de App die bij mijn weegschaal hoort.
Volgens mijn beste vriend de weegschaal viel ik af. Ik was opgelucht, Ik dacht: Yes! het water drinken, gezond eten helpt echt! Ik ga dit volhouden nu ik weet dat er verandering is. Want ik was in korte tijd van 90 naar 81 kilo gegaan. 
Maar niet veel later moest ik naar de longarts voor controle, mijn luchtinhoud werd gemeten, maar ook mijn gewicht, maar volgens de weegschaal van mijn longarts woog ik nog steeds 90 kilo.. Iets wat ik niet snapte want ik voelde me afgevallen, energieker, broeken paste beter..
Ik snapte het niet, echt helemaal niet. De longarts vertelde mij wel dat het beter ging met mijn longen, maar dat mijn weegschaal vast kapot zou zijn of niet in orde was. En dat ik juist moet afvallen om waarschijnlijk weer normaal en fatsoenlijk te kunnen ademen zonder die frustrerende benauwdheid  Hoe gek het ook klinkt, mijn wereld stortte in. Ik ging juist de dingen doen die ik niet had moeten doen, want ik dacht: Wat ik doe helpt toch niet. En ik ben toen weer in mijn oude eetpatroon beland. Ik ben meer gaan eten, meer gaan snacken, en doordat ik door mijn privé situatie veel stress had, zonderde ik mijzelf af en ben ik nauwelijks gaan bewegen. Dit is allemaal vorige jaar zomer gebeurd, het is tijd om het los te laten, dus ik wil er weer vol voor gaan!

Nu als ik selfies maak, merk ik dat ik meer ben aangekomen. Zoals mijn lieve man pasgeleden ook al zei: We moeten wat gezonder doen want je hoofd wordt nu net zo’n rond South Park hoofdje. Leuk om te horen is wat anders, maar zijn eerlijkheid is natuurlijk wel fijn.
Maar los van mijn uiterlijk, wil ik heel graag afvallen omdat mijn gezondheid anders heel hard achteruit gaat.
Ik wil jullie graag op hoogte houden van mijn stappen die ik neem om af te vallen. (Ik schrijf dit nu onder genot van een lekkere grote kop groene thee, schijnt ook te helpen met vet verbranding)
Ik start dus vanaf nu een reeks met blogverhalen met hoe ik mijn doel ga bereiken.

Ik hoop dat ik voor mensen een inspiratie zal zijn, en ik ben benieuwd naar de verhalen van anderen die hun streef gewicht hebben behaald. 

Share: